Clicky


E3 International Delivery & Taxi Services B.V. investeert in duurzame Volvo FH

E3 International Delivery & Taxi Services B.V. investeert in duurzame Volvo FH
27-06-2016 11:21 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

GRUBBENVORST - E3 International Delivery & Taxi Services B.V. uit Grubbenvorst heeft onlangs een nieuwe Volvo FH 460 trekker aangeschaft. De truck is onder andere voorzien van alle beschikbare veiligheidsopties, Xenon verlichting, een I-Shift versnellingsbak met I-See functie en een luchtgeveerde vooras. De trekker werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim Venlo.

De Volvo FH is voorzien van alle beschikbare veiligheidsopties. Zo is de truck uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Keeping Support (LKS), Lane Changing Support (LCS) met dodehoeksignalering, Forward Collision Warning met noodremfunctie, en Driver Alert Support (DAS), dat vermoeidheid detecteert en de chauffeur waarschuwt om een pauze te nemen.

Chris Visscher, directeur-eigenaar: “Naast veiligheid is ook gekeken naar comfort voor de chauffeur, met lederen stoelen, een uitgebreide slaapcabine en uiteraard de I-Shift, een versnellingsbak die wat mij betreft zijn gelijke niet kent. Deze Volvo FH is een echte alleskunner die we kunnen inzetten voor onze deur-tot-deur services en spoed- en koeltransporten binnen Europa. De nieuwe truck draagt bij aan het waarmaken en uitdragen van de missie van deze onderneming: ongekende flexibiliteit én service voor alle diensten.”

Belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering van E3 International Delivery & Taxi Services B.V. is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In het transport begint dat bij de primaire activiteit, namelijk het vervoeren van goederen en personen. Daarom hecht E3 International Delivery & Taxi Services B.V. veel waarde aan de hoogst haalbare milieunorm, brandstofefficiency en zuinig rijden.

“Volvo past in dat plaatje. Duurzaamheid is in alle facetten voor ons een essentieel onderdeel van ons bedrijf. Dat leidde tot de keuze voor de schone en zuinige Volvo FH 460. We hebben de truck ook laten uitrusten met I-See, in combinatie met I-Shift wordt daardoor de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik nog verder gereduceerd.”

I-See haalt topografische informatie over de route uit een gedeelde database en benut deze informatie om zo efficiënt mogelijk te schakelen. Hiermee kan tot vijf procent extra brandstof worden bespaard.

Het bedrijf is in 1990 opgericht als E3 Taxi. In de loop van de tijd zijn de activiteiten uitgebreid en is de naam overgegaan in E3 International Delivery & Taxi Services B.V., met als slogan Big enough to challenge, small enough to care. Het bedrijf is gespecialiseerd in internationaal transport en spoedtransporten door heel Europa. Het bedrijf heeft een wagenpark van zeventien eenheden.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions