Clicky


Pilotenvakbond wil weer praten met easyJet

Pilotenvakbond wil weer praten met easyJet
25-06-2016 00:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

HAARLEM - Pilotenvakbond VNV wil weer met easyJet in gesprek over de arbeidsvoorwaarden bij de Britse prijsvechter. Loopt die poging op niets uit dan volgen binnenkort alsnog nieuwe acties, heeft de VNV laten weten.

Amsterdamse easyJet-piloten zouden vrijdag eigenlijk voor de tweede keer het werk neerleggen. Maar de staking werd kort van te voren afgeblazen omdat er vrijdagmiddag een kort geding diende over de inzet van 'stakingsbrekers' door easyJet. Bij een eerdere actie vorige week zette de luchtvaartmaatschappij namelijk andere piloten in uit de eigen organisatie om uitval van vluchten te voorkomen, tot ergernis van de VNV.

De rechter drong er vrijdag op aan dat de partijen eerst weer met elkaar gaan praten. Pas als ze er niet uitkomen wil hij uitspraak doen. "Mocht easyJet niet op een constructieve manier het gesprek willen aangaan dan behoudt de VNV zich het recht voor om vanaf volgende week vrijdag nieuwe acties op te starten'', aldus de VNV in een verklaring.

De vakvereniging ligt overhoop met easyJet over de arbeidsvoorwaarden van 72 piloten die in Amsterdam zijn gestationeerd. Die werken op individuele contracten waarmee ze volgens de bond veel slechter af zijn dan collega's bij andere maatschappijen. De VNV dringt aan op een cao waarin die verschillen zo veel mogelijk worden rechtgetrokken.