Clicky


Vrachtwagenchauffeur rijdt met dronken kop betonnen palen uit berm van N502

Vrachtwagenchauffeur rijdt met dronken kop betonnen palen uit berm van N502 [+foto's]
22-06-2016 17:47 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

SINT MAARTENSZEE - Dinsdagmiddag reden vier fietsers vanuit Callantsoog richting Petten over het fietspad van de N502 in Sint Maartenszee. Tussen het fietspad en de rijbaan bevindt zich een berm met een groot aantal betonnen palen om het parkeren in de berm tegen te gaan.

Ineens zagen zij een grote vrachtwagen op zich af komen die dwars door de berm reed. Daarbij reed de vrachtwagen tegen acht betonnen palen aan die enkele meters door de lucht vlogen.

Twee van die palen raakte op een haar na de fietsers, maar kwamen wel tegen hun fietsen aan. De vrachtwagen schampte een van de fietsers en stopte enkele tientallen meters verderop om vervolgens weer verder te rijden, de fietsers geschrokken en verbijsterend achterlatend. Door de klap raakten twee fietsen beschadigd.

 

Een motorrijder van de politie Schagen was snel ter plaatse. Op het wegdek lagen wat stukjes plastic, afkomstig van de voorzijde van de vrachtwagen.

"Nadat onze motorrijder met de fietsers had gesproken en het een en ander had genoteerd, stopte hij de stukjes plastic in zijn motorkoffer en is op zoek gegaan naar de vrachtwagen. Na ongeveer dertig minuten de omgeving te hebben afgezocht en diverse vrachtwagens op schade te hebben gecontroleerd, zag hij op de Dorpsweg in Callantsoog een rode vrachtwagen staan met schade aan zijn cabine", meldt de politie Schagen.

"De plastic stukjes bleken precies op de cabine te passen. De 28-jarige chauffeur uit Mijdrecht, is vervolgens aangehouden en door collega’s overgebracht maar het politiebureau te Den Helder."

Deze chauffeur bleek tevens maar liefst bijna drie keer te veel alcohol te hebben genuttigd als toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van plaats ongeval. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

"Achteraf hebben de fietsers enorm veel geluk gehad en de vrachtwagenchauffeur de pech dat onze motorrijder hem uiteindelijk toch in zijn kraag greep!", laat de politie weten.