Clicky


Jongens opgepakt voor overval op buschauffeur

Jongens opgepakt voor overval op buschauffeur
22-06-2016 11:26 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

DEN BOSCH - In het onderzoek naar een gewapende overval op een buschauffeur in ’s-Hertogenbosch op vrijdag 18 maart 2016 arresteerde de politie woensdagochtend rond 07.30 uur drie jonge verdachten (15, 15 en 16 jaar) uit ’s-Hertogenbosch.

Op de avond van de overval stond de bus stil bij een halte aan De Bokkelaren in de Bossche wijk Hambaken toen het misging. De chauffeur werd door drie daders overvallen, waarbij het slachtoffer door één van de daders met een mes werd bedreigd.

De recherche startte daarop een uitgebreid onderzoek, waarbij onder meer social media en het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden ingezet. In de loop van het onderzoek kreeg de recherche zicht op een groepje verdachten. Ze werden vanmorgen aangehouden in hun woningen. De politie onderzoekt mogelijke verbanden tussen deze overval en een overval op een tankstation in ’s-Hertogenbosch, waarvoor afgelopen maandag een 17-jarige jongen uit ’s-Hertogenbosch werd aangehouden.

Deze jongen is net als de vandaag aangehouden verdachten afkomstig uit De Hambaken. Het is een wijk die speciale aandacht krijgt van de politie, onder meer ingegeven door incidenten en problemen in het verleden. Dat houdt in dat de politie met haar partners zoals gemeente, jongerenwerkers en bewoners extra investeren in de veiligheid in de wijk. De aanhoudingen voor de overvallen zijn onder meer te danken aan die samenwerking en laat zien dat dit soort criminaliteit in ’s-Hertogenbosch niet wordt getolereerd.

Het viertal zit vast voor verder onderzoek, meldt de politie.