Clicky


Vrachtwagen rijdt onbemand garage van woonhuis in

Vrachtwagen rijdt onbemand garage van woonhuis in [+video's]
21-06-2016 09:44 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

KAUFUNGEN(Oostenrijk) - In het oostenrijkse Oberkaufungen is maandagmiddag net voor 13:00 uur een vrachtwagen in de muur van een naast een woonhuis gelegen garage gereden. Er raakte niemand gewond maar de schade was groot.

De 12-tons vrachtwagen zat volledig vast in de muur van de garage en de berging verliep niet geheel gladjes. De plek van het ongeval moest eerst worden afgedekt met matten en stalen platen zodat een 90-tons kraan de plek kon bereiken.

Het oorspronkelijke plan, de vrachtwagen naar voor trekken, werkte niet omdat de vrachtwagen op de helling vast kwam te zitten. Tegen 19:15 uur werd een tweede kraan opgeroepen om te assisteren.

Tegen 20:15 uur was de berging geslaagd. Beide kranen wisten de vrachtwagen op te tillen en met een uiterste precisie tussen twee woonhuizen door te manouevreren. Even leek het fout te gaan toen een kabel van één van de kraan brak maar de vrachtwagen bleef gelukkig in de lucht hangen. Een bergingsteam heeft vervolgens de vrachtwagen afgevoerd.

Wat was er gebeurd?

Volgens de politie en bewoners van de straat had de vrachtwagen 's middags pech gekregen en is deze gerepareerd. Toen de motor weer liep zijn de monteurs even bij het voertuig weggelopen, vertelt een ooggetuige. Vervolgens kwam de vrachtwagen in beweging. Hij rolde over een deel van de trap van een historisch klooster in Oberkaufungen naar beneden brak door een vangrail en een hekwerk. Daarna rolde de vrachtwagen langs de hellin gvan een woonhuis en crashte in de garage. 

De 49-jarige chauffeur van de vrachtwagen vertelde de politie dat hij de vrachtwagen geparkeerd had en wegens een technisch defect de vrachtwagen niet meer in beweging kon krijgen. Na de reparatie kwam de vrachtwagen echter door nog onbekende redenen zelf in beweging.