Clicky


Vrachtwagenchauffeurs uren vast op de A58 na ernstig ongeval

Vrachtwagenchauffeurs uren vast op de A58 na ernstig ongeval
18-06-2016 10:17 | Weer en Verkeer | auteur ANP

MOERGESTEL - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt toen hij hulp wilde bieden bij een ongeluk op de A58 bij Moergestel. Hij werd aangereden door een auto, waar drie mensen in zaten. Ook die drie raakten gewond, aldus de politie zaterdag.

De man die wilde helpen, deed dat omdat er een andere auto op de snelweg stond. De bestuurder van die auto was vermoedelijk uitgeweken voor een dier, waarna hij de vangrail raakte en in tegengestelde richting op de snelweg tot stilstand kwam.

De ‘hulpverlener’ kwam langsrijden met vier anderen in de auto en stopte op de vluchtstrook, waar ze alle vijf uitstapten om hulp te bieden.

Een derde voertuig met drie inzittenden moest daarvoor weer uitwijken en schampte de auto die met schade op de snelweg stond. Hierbij werd de ‘hulpverlener’ geraakt; hij raakte zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht. De drie inzittenden van de derde auto zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.

Na het ongeval was de weg tussen Oirschot en Moergestel tot 08.00 uur afgesloten voor onderzoek door de politie. Automobilisten konden keren, maar een tiental vrachtwagenchauffeurs heeft volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) uren vastgestaan.