Clicky


Gheeraert Transport neemt Transport De Sauter uit Brugge over

Gheeraert Transport neemt Transport De Sauter uit Brugge over
16-06-2016 17:22 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

BRUGGE(B) - Stijn en Peter Gheeraert, zaakvoerders van het gelijknamige Gheeraert Transport uit Loppem, nemen sectorgenoot Transport De Sauter over. Beide partijen kwamen tot een akkoord voor een overname vanaf 1 juni 2016. De overname van de activiteiten betekent voor de groep Gheeraert een groei van 20 procent.

Peter Gheeraert getuigt, “Dit is een unieke kans om onze strategische visie om duurzaam te groeien hiermee versneld uit te rollen. Het bedrijfsterrein van Transport De Sauter van 3,8 ha met 6000 m² magazijnruimte situeert zich net naast ons huidige magazijn in de Pathoekeweg te Brugge. Deze overname biedt eveneens schaalvoordelen voor beide bedrijven en maakt verdere uitbreiding en innovatie mogelijk.”

De actieve familiale aandeelhouders van De Sauter gingen zorgvuldig op zoek naar een partij die de continuïteit van hun bedrijf kan waarborgen voor zowel medewerkers als klanten en die dezelfde toekomstvisie deelt.

Sybil De Sauter, gedelegeerd bestuurder van Transport De Sauter: “Wij zijn ervan overtuigd dat Gheeraert Transport de beste partner is om ons te ondersteunen en de werking van ons bedrijf in de toekomst te blijven garanderen.”

Continuïteit verzekerd voor medewerkers én klanten van De Sauter

De activiteiten zullen worden voortgezet onder de huidige bedrijfsnaam Transport De Sauter NV. De 25 medewerkers en de vloot, bestaande uit 20 trekkers en 40 trailers, worden integraal overgenomen.

”De bedrijven zijn complementair, wat positief is voor personeel, klanten en leveranciers. De gelijkenis van de bedrijfscultuur en de strategie van beide familiale organisaties is zeer groot. De nadruk ligt namelijk op klantentevredenheid, veiligheid en kwaliteit. Bovendien werkt Transport De Sauter, net als Gheeraert Transport, met allemaal Belgische chauffeurs.“

In een eerste fase gaan we met Transport De Sauter op zoek naar nieuwe havengebonden logistieke activiteiten met toegevoegde waarde. De ligging van het depot in de achterhaven van Zeebrugge, gecombineerd met de expertise van Gheeraert Transport, lenen zich hier uitermate goed voor.” voegt Stijn Gheeraert eraan toe.