Clicky


Uniek transport van een container kraan bij Broekman Logistics

Uniek transport van een container kraan bij Broekman Logistics
16-06-2016 13:53 | Speciaal Transport | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vandaag en morgen vindt er een unieke  load out plaats van een container kraan bij Broekman Logistics Breakbulk Terminal (Broekman Project Services) in de Waalhaven, Rotterdam.

De Liebherr kraan is meer dan 50 meter hoog, 700 ton zwaar en is opgebouwd door Sarens met de benodigde assistentie van Broekman Project Services. Uiteindelijk wordt de kraan geleverd bij APMT op de Maasvlakte II.

Geen uitdaging uit de weg

De kraan is als bouwpakket aangekomen in zeeschip en is vervolgens op een stuk terrein van 10.000m2 in negen weken op de terminal van Broekman Project Services gebouwd.

Het vraagt nogal wat aandacht om de kraan te kunnen verplaatsen. Vandaar dat dit in twee fases gebeurt: vandaag wordt de kraan naar de kade gereden, vrijdag gaat het gevaarte vanaf de kade op ponton en vervolgens gevaren naar de Maasvlakte II.

Jos Masselink (General Manager Project Services): “Broekman Logistics gaat geen uitdaging uit de weg. Dus toen Sarens ons vroeg of wij mogelijkheden op de terminal hadden, hebben wij direct ja gezegd.”

Gezien de breedte van 40 meter van het transport, moesten er nog wel wat aanpassingen worden gedaan om de kraan veilig naar de waterzijde te transporteren. Dit transport vindt overigens plaats met twee dubbele 18-lijns spmt’s.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE