Clicky


John Jorritsma nieuwe burgemeester van Eindhoven

John Jorritsma nieuwe burgemeester van Eindhoven
01-06-2016 00:56 | Binnenland | auteur ANP

EINDHOVEN - John Jorritsma (VVD) wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe burgemeester van Eindhoven. Jorritsma is nu nog commissaris van de Koning in Friesland. De gemeenteraad besloot dinsdag hem voor te dragen op voorstel van de vertrouwenscommissie.

Jorritsma is 59 jaar, gehuwd en woont in Tystjerk. Voor de regio Brabant is hij geen onbekende omdat hij eerder directeur was van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en burgemeester van Cranendonck.

"Met deze kandidaat krijgt Eindhoven een breed georiënteerde en enthousiaste burgemeester die uitstekend in staat is Brainport Next Generation verder te ontwikkelen. Het is ook iemand die zich maximaal wil inzetten voor Eindhoven en de metropoolregio. Hij wil een verbindende factor in de stad zijn en tussen de gemeente en haar partners. Jorritsma zet daartoe zijn grote bestuurlijke ervaring en omvangrijke netwerk in'', aldus de gemeenteraad.

Jorritsma volgt PvdA'er Rob van Gijzel op die in december vorig jaar aankondigde te stoppen als burgemeester. Van Gijzel (61) wilde graag nog "mooie nieuwe uitdagingen'' aangaan, vertelde hij de gemeenteraad. Wat hij precies gaat doen, is nog niet duidelijk. Van Gijzel vertrekt in het najaar. Hij was sinds 2008 burgemeester van de Lichtstad.