Clicky


SeaZip Offshore Service breidt contract uit met MirTac voor twee nieuwe schepen

SeaZip Offshore Service breidt contract uit met MirTac voor twee nieuwe schepen
25-05-2016 19:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HANK - Recentelijk heeft MirTac het Star Fleet Management software geimplementeerd aan boord van de twee nieuwe innovatieve SeaZip schepen, SeaZip 5 en 6. SeaZip Offshore Services heeft deze snelle en betrouwbare FSC’ers vorige maand in gebruik genomen, waardoor hun vloot nu bestaat uit 6 Damen Fast Crew Suppliers (2610). De schepen worden voornamelijk ingezet bij het bouwen, beheren en onderhouden van windmolenparken op zee.

De Star software wordt reeds enkele jaren op kantoor en de andere SeaZip schepen tot volle tevredenheid gebruikt. Daarbij ondersteunt Star de staf met onderhoud, kwaliteits- en document (QHSE) management. De naadloze integratie van de schepen met kantoor zorgt voor een efficient spare parts management, effectieve inkoop processen, scheepsadministratie, crew management en documentbeheer in overeenstemming met relevante wet-en regelgeving en klanteneisen.

Barend Tooten, Managing Director MirTac zegt: "Het is een groot genoegen om SeaZip te ondersteunen in hun innovatieve bedrijfsprocessen. We feliciteren Jan Reier Arends en zijn staf van harte met deze aantrekkelijke toevoeging aan de vloot."

Jan Reier Arends, Owner/Managing Director SeaZip vult aan: "We hebben altijd kunnen rekenen op MirTac’s kennis en ondersteuning. MirTac is al business partner sinds de Star implementatie bij de JR Shipping vloot, jaren geleden. We kijken er naar uit om deze sterke relatie te continueren."

Fast Crew Supplier

De FCS vessels zijn bedoeld voor het transport van passagiers en kleine hoeveelheden vracht . Ze zijn gebouwd volgens het door Damen gepatenteerde Twin Axe Bow design, wat zorgt voor zeer stabiele zeegaande condities. De catamarans zijn ruim 25 meter lang en kunnen twaalf passagiers vervoeren. Door hun stabiliteit en hoog veiligheidsniveau zijn ze geschikt om 24/7 service te verlenen op zee.

Dit is een duidelijk concurrentievoordeel, omdat de windmolenparken steeds vaker op een grotere afstand worden gebouwd van de kust. Continuïteit van de operatie moet in alle omstandigheden kunnen worden gewaarborgd. De twee nieuwe SeaZip schepen hebben een aantal modificaties ondergaan zoals een verhoogde diepgang waardoor 25 procent meer laadcapaciteit is ontstaan. Daarnaast zijn onder andere ook de fenders verbeterd.