Clicky


Wagenborg Nedlift stoot speciaal wegtransport activiteiten af

Wagenborg Nedlift stoot speciaal wegtransport activiteiten af
25-05-2016 09:38 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

DELFZIJL - Wagenborg Nedlift heeft, net als veel andere transportbedrijven, momenteel de wind niet mee. Uit een memo, die dinsdag 24 mei is verzonden aan het personeel, blijkt dat eind 2015 en begin 2016 een aantal organisatiewijzigingen zijn doorgevoerd en maatregelen zijn genomen vanwege de moeilijke marktomstandigheden.

Echter blijken de marktomstandigheden op dit moment, volgens de memo, nog altijd erg moeilijk te zijn en heeft het bedrijf besloten om de speciaal wegtransport activiteiten per 1 juli aanstaande over te doen, te verkopen, aan de firma Lubbers Logistics Group uit Schoonebeek.

"Zowel het materieel als de werknemers die werkzaam zijn binnen het speciaal wegtransport bij Wagenborg zullen worden overgenomen door Lubbers", aldus directeur Ton Klijn in de memo.

"Ondanks dat dit voor ons een moeilijke beslissing is geweest, denken wij dat deze beslissing voor de medewerkers die zullen worden overgenomen door Lubbers als voor Wagenborg nedlift een goede beslissing is. Lubbers Logistics Group zal de medewerkers een goede toekomst bieden", gaat Klijn verder.

Ger Engelsman, CEO van Lubbers Logistics Group: “Het extra materieel waar wij de beschikking over krijgen is een uitstekende aanvulling op onze bestaande truck en trailer vloot en dit stelt ons in staat om ons Europees netwerk uit te bouwen. Bovendien is het evident dat we met de ervaren medewerkers die van Wagenborg Nedlift naar onze organisatie overkomen, aanvullende expertise in huis halen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we hiermee de dienstverlening voor onze klanten verder kunnen optimaliseren.”

Na het overdragen van de speciaal wegtransport activiteiten zal Wagenborg Nedlift zich in de toekomst meer focussen op de kernactiviteiten hijswerk, zwaar transport en montage.

Wagenborg Nedlift is specialist op het gebied van horizontaal, verticaal en speciaal transport. In combinatie met vakkundige engineering en projectmanagement biedt Wagenborg Nedlift een compleet pakket aan diensten voor hijswerk, zwaar transport en montage. Met ruim 450 medewerkers is zij in geheel Europa en daarbuiten actief voor opdrachtgevers uit onder meer de olie- en gasindustrie, de petrochemische industrie, de energiesector en de sector bouw en infra.

Lubbers Logistics Group staat sinds 1929 voor professioneel en betrouwbaar transport in de energie sector en heeft een Europees dekkend netwerk, met dertien vestigingen in acht verschillende landen. Daarnaast biedt Lubbers een aantal andere logistieke diensten zoals boortorenverhuizingen, project management, detachering van mankracht en verhuur van offshore containers.