Clicky


Shanks Group overweegt bod op Van Gansewinkel

Shanks Group overweegt bod op Van Gansewinkel
24-05-2016 11:29 | Algemeen | auteur ANP

LONDEN - Afvaldienstverlener Shanks Group overweegt een bod uit te brengen op Van Gansewinkel. Dat meldde het Britse bedrijf dinsdag in een reactie op speculaties in de media over een mogelijke overname.

Shanks legt op korte termijn een niet-bindend bod voor aan de raad van commissarissen van Van Gansewinkel, dat behalve in Nederland ook actief is in België. Daarmee is volgens Shanks niet gezegd dat dit ook tot een overeenkomst zal leiden.

Vorig jaar werd Van Gansewinkel nog verkocht aan zijn schuldeisers, waarmee ook de schuldenlast van het bedrijf aanzienlijk terugliep. Het wist daardoor afgelopen jaar weer zwarte cijfers te schrijven.

Volgens Shanks kan een overname van Van Gansewinkel de nodige financiële voordelen opleveren. Daarvoor is nog wel verder onderzoek nodig. De handel in het aandeel Shanks in Londen is om die reden op verzoek van het bedrijf tot nader order opgeschort.

Shanks Group is naar eigen zeggen het grootste beursgenoteerde afvalbedrijf van Europa. Het telt 3500 werknemers die actief zijn in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Canada. In boekjaar 2015/2016 dat liep tot en met maart werd een onderliggende omzet van ruim 800 miljoen euro behaald. Van Gansewinkel, dat geen beursnotering heeft, was afgelopen jaar goed voor een omzet van 945 miljoen euro. Bij het bedrijf werken 4352 medewerkers.