Clicky


Eerste Scania touringcar voor Cito International

Eerste Scania touringcar voor Cito International
20-05-2016 16:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BEVEREN-WAAS(B) - Het touringcarbedrijf Cito International uit het Belgische Beveren-Waas, nam onlangs zijn allereerste Scania touringcar in gebruik. Bestuurder Martin Esselbrugge heeft alle vertrouwen in deze nieuwkomer in het wagenpark.

Cito International beschikt over in totaal 16 touringcar bussen, waarmee het zich richt op busreizen door heel West-Europa. De reizen worden uitgevoerd met verschillende merken, waarbij Scania tot nu toe de grote afwezige was.

Martin Esselbrugge legt uit waarom zijn bedrijf nu toch voor het Zweedse merk met de griffioen heeft gekozen. “Het is een merk dat vertrouwen uitstraalt en een goed imago heeft. Met het oog op de toekomst is het voor ons goed om ook Scania uit te proberen. Scania Antwerpen zal zich ontfermen over het onderhoud van onze nieuwe touringcar, de werkplaats bevindt zich vlak in de buurt, wat mooi meegenomen is. We hebben het voertuig uitvoerig bekeken en de proefrit was zeer positief. We hebben er alle vertrouwen in. ”

Comfort en capaciteit verenigd

Martin Esselbrugge heeft gekozen voor een Scania KEB 4X2 chassis met een Scania Touring 13m opbouw, met 53 +1+1 Kiel zitplaatsen (in plaats van 49 +1+1 in de 12m versie). In deze uitvoering biedt deze Scania Touring een ideale mix tussen comfort en capaciteit.

De aandrijflijn is een 410 pk euro 6 gecombineerd met een Scania GRSO895 12 bak met overdrive en geïntegreerde hydraulische remvertrager, en het vol geautomatiseerd schakelsysteem Scania Opticruise.

De touringcar is uitgerust met airco, watergespoeld toilet, Blaupunkt audio/DVD installatie met twee beeldschermen, achteruitrijcamera, binnencamera met zicht op toiletdeur/boordkeuken/middentrap, en slaapcabine voor de bestuurder bij de middendeur.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus