Clicky


Twee fatale ongevallen op Duitse A6: vijf doden

Twee fatale ongevallen op Duitse A6: vijf doden [+foto's]
18-05-2016 09:28 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

NEURENBERG - Een jonge moeder en drie kinderen in de leeftijd van vijf, twee en negen maanden oud zijn dinsdagmiddag rond 16:15 uur omgekomen bij een ongeval op de Duitse A6. De 33-jarige vader van het jonge gezin ligt zwaargewond in het ziekenhuis, voor zijn leven wordt gevreesd. Een vrachtwagen is ingereden op een file die was ontstaan tijdens wegwerkzaamheden.

De vrachtwagen is frontaal in de auto van het jonge gezin uit Ludwigsburg gereden. De auto werd vervolgens vol in een vrachtwagen geduwd door de impact van de aanrijding. De kinderen zaten allen op de achterbank. De auto werd letterlijk verpletterd door het ongeval.

De twee vrachtwagenchauffeurs raakten eveneens gewond en werden afgevoerd naar een ziekenhuis.

Tweede dodelijke aanrijding op A6

Woensdagochtend rond 04:00 uur was het opnieuw raak op de A6. Nog geen twee kilometer van de plaats waar dinsdagmiddag een fataal ongeval plaatsvond reed een Tsjechische vrachtwagen op een stilstaande vrachtwagen. De 46-jarige vrachtwagenchauffeur is volgens de politie in slaap gevallen en bovenop de stilstaande vrachtwagen gereden. De chauffeur kwam om het leven, zijn 44-jarige bijrijder raakte ernstig gewond. De 43-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur van de stilstaande Poolse vrachtwagen kwam met de schrik vrij. Wel wordt er een onderzoek naar hem ingesteld omdat hij op de vluchtstrook zijn rustpauze nam.

Er ontstond een lange file achter het ongeval.

Voor een foto klikt u hier!