Clicky


Tien aanhoudingen na fatale schietpartij Dordt

Tien aanhoudingen na fatale schietpartij Dordt
06-05-2016 00:04 | Binnenland | auteur ANP

DORDRECHT - In Breda en Raamsdonksveer zijn donderdag tien mensen aangehouden in verband met een dodelijke schietpartij eerder op de dag in Dordrecht.

Het slachtoffer, een 38-jarige man uit Dordrecht, werd donderdagmiddag op de Merwedestraat neergeschoten. Reanimatiepogingen van hulpverleners haalden niets meer uit, de man overleed.

De verdachten gingen ervandoor in meerdere auto's. Maar een bumper en kentekenplaat bleven achter op de plaats van de schietpartij. Op basis van dat kenteken werden in Breda drie mannen aangehouden. Dat gebeurde met getrokken pistolen, omdat de verdachten als vuurwapengevaarlijk werden beschouwd. Later op de avond werden in Raamsdonksveer nog eens vier mannen aangehouden in een woning en twee die in een auto voor die woning zaten. De tiende verdachte meldde zichzelf op het politiebureau in Breda.

De aanleiding voor de schietpartij is nog niet bekend, aldus de politie. Omdat het mooi weer was, waren er veel mensen op straat. Al die getuigen zijn kort gehoord en worden op een later tijdstip nog uitvoeriger gehoord.