Clicky


Bedieningstijden Schellingwouderbrug vanaf vandaag weer elke twintig minuten

Bedieningstijden Schellingwouderbrug vanaf vandaag weer elke twintig minuten
05-05-2016 08:57 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Vanaf vandaag, donderdag 5 mei, kan de Schellingwouderbrug weer driemaal per uur (tussen 10.00 uur en 19.00 uur) geopend worden in plaats van driemaal per dag. Begin april trad er een storing op.

Om de veiligheid van (vaar)weggebruiker te garanderen, bracht Rijkswaterstaat daarop de bedieningstijden van de Schellingwouderbrug tijdelijk terug. Dit had langere wachttijden voor de scheepvaart tot gevolg. Deze storing is nu deels verholpen.

De Schellingwouderbrug vormt voor de scheepvaart, met name de pleziervaart, een belangrijke schakel in de doorstroming van de staande mastroute. Deze gebruikers van de staande mastroute ondervinden de meeste overlast van de gevolgen van de storing.

Begin april constateerden medewerkers van Rijkswaterstaat een storing aan de brug. Direct werd de brug op handmatige bediening gezet om een ongewenste situatie te voorkomen. Vanaf dat moment werd de brug dagelijks om 10.00 uur, 15.00 uur en 20.00 uur geopend, in plaats van eens per 20 minuten.

Na uitgebreid onderzoek voerde Rijkswaterstaat in de nacht van 2 op 3 mei jl. een aantal testen uit op de brug. Tijdens deze testen is een kortetermijnoplossing voor de storing gevonden, waardoor bediening vanaf de bedienpost op de brug vanaf 5 mei weer mogelijk is. De langetermijnoplossing, waarbij ook bediening op afstand weer mogelijk is, is nog in ontwikkeling.