Clicky


STEF neemt Vers-Express over

STEF neemt Vers-Express over
04-05-2016 09:29 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - STEF bevestigt de overname van honderd procent van de aandelen van Vers-Express gevestigd in Eindhoven. Deze overname versterkt het netwerk van STEF in Nederland.

Het bedrijf Vers-Express werd in 1997 opgericht. Onder leiding van Frank Gruijters heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de distributie van verse producten. Vers-Express beschikt over een cross-dock platform (2-4°C) met een oppervlakte van 2000 m² voorzien van 14 docks van waaruit de logistieke consolidatie en distributie plaatsvinden. In 2015 heeft Vers-Express een omzet gerealiseerd van € 5,5 miljoen met een personeelsbestand van 40 mensen en een vloot van 27 eenheden.

STEF is aanwezig op de Nederlandse vervoers- en logistiekmarkt via haar dochteronderneming  dat in 2014 werd overgenomen. Speksnijder bevindt zich in Bodegraven (15 km ten noorden van Rotterdam) en stelt 150 personen te werk. Het beschikt over een multi-temperatuurplatform met een oppervlakte van 6500 m² van waaruit het bedrijf de lokale en internationale distributie uitvoert.

Eind 2015 verwierf STEF de twee aangrenzende panden met een totale oppervlakte van 12.000 m². De werkzaamheden om 6000 m² te herinrichten voor koeling zijn voorzien voor de eerste helft van 2017. Met deze nieuwe vestiging kunnen we de logistieke markt voor industriële verse producten ontwikkelen.

Met de overname van Vers-Express beschikt STEF over een nieuwe locatie in Nederland die onmiddellijk operationeel is. Met een vestiging in Saintes (België) en twee vestigingen in Bodegraven (Nederland), vult het nieuwe platform van Vers-Express dit netwerk aan en zal deze 3e locatie gebruikt worden voor leveringen in het zuidoosten van Nederland en noordoosten van België.

Koen Torrekens, Algemeen Directeur van STEF Benelux: "De overname van Vers-Express versterkt onze "pure player"-strategie voor de koellogistiek. STEF versterkt haar Europese netwerk en daarmee haar ambities in Nederland. Deze overname versnelt de groei en internationalisering van de groep. Dankzij haar netwerk in koellogistiek, in België, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal en Italië, maakt STEF het niet alleen mogelijk dat industriëlen van Zuid-Europa hun activiteiten in Nederland ontwikkelen, maar ook dat Nederlandse producenten gemakkelijker toegang krijgen tot de Zuid-Europese markten."

Frank Gruijters, die aan het hoofd van het bedrijf blijft: "We zijn verheugd om deel uit te maken van de STEF Groep. Door onze expertise te delen, krijgen onze klanten toegang tot een service van