Clicky


XPO Logistics wint nieuw Brits logistiek contract met VTech

XPO Logistics wint nieuw Brits logistiek contract met VTech
03-05-2016 11:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NORTHAMPTON(GB) - XPO Logistics krijgt in Groot-Brittannië een langetermijncontract toegewezen voor de opslag en bewaring van producten van VTech, een vooraanstaand fabrikant van educatief speelgoed. Deze overeenkomst breidt XPO’s langdurige ondersteuning van de Europese activiteiten van VTech uit. 

VTech stimuleert sinds 1980 de ontwikkeling van kinderen door “slim spelen” met educatieve kwaliteitsproducten. De innovaties van VTech omvatten bekroonde producten, zoals de InnoTab-tablet, de Toet autospeelset en de draagbare Kidizoom-toestellen.

XPO Logistics heeft een flexibele opslagoplossing ontworpen om het stijgende aantal bestellingen voor VTech in het VK op te vangen. De activiteiten zijn strategisch gevestigd in de gezamenlijke faciliteit van XPO Logistics in West Hallam, Derbyshire.

Tijdens de piekmomenten worden op deze locatie meer dan 10.000 paletten met VTech-producten veilig opgeslagen. Een op maat gemaakt magazijnbeheersysteem registreert de bestellingen elektronisch zodat deze worden geselecteerd en klaargemaakt voor verzending in overeenstemming met de vereisten van VTech. XPO Logistics staat op deze site ook in voor de retourlogistiek.

Paul Holding, operationeel verantwoordelijke voor VTech: “We zijn verheugd om samen te werken met XPO Logistics tijdens deze spannende fase van onze groei. Door de vestiging in West Hallam, die zich dichtbij belangrijke knooppunten voor pakjes- en palletnetwerken bevindt, kunnen we de infrastructuur van onze klantendienst efficiënter maken en een later afsluittijdstip voor bestellingen hanteren. Naast deze directe voordelen kan XPO Logistics zich snel aanpassen aan onze wisselende opslagvereisten en kunnen we een volumestijging vlot opvangen.”