Clicky


Helikopter neergestort voor kust Noorwegen

Helikopter neergestort voor kust Noorwegen [+foto]
29-04-2016 13:56 | Buitenland | auteur ANP

TURØY - De Noorse reddingsbrigade heeft elf lichamen geborgen na de helikoptercrash van eerder vrijdag. Dat meldt de Noorse tv-zender NRK. In totaal zaten er dertien mensen in de helikopter. De zoektocht duurt nog voort, maar de politie zei aan het einde van de middag ervan uit te gaan dat alle inzittenden zijn omgekomen.

De crash gebeurde bij Turøy, niet ver van het noordelijke Bergen. Het toestel was volgens Noorse media afkomstig van een van de booreilanden in de noordelijke Atlantische Oceaan. Elf van de inzittenden waren Noren, de andere twee kwamen uit Groot-Brittannië en Italië.

Getuigen zeggen dat de rotor van de helikopter viel voordat die neerstortte. De helikopter zou volledig vernield zijn en ligt onder water. Reddingswerkers vonden de rotor 200 tot 300 meter verderop.

Het toestel is een Eurocopter, die wordt gemaakt door een dochterbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus. "Er zijn in 2012 problemen geweest met dit type helikopter. Voor dat model zijn in 2012 en 2013 beperkingen ingesteld'', zei de Noorse Autoriteit voor de Burgerluchtvaart in een verklaring. Het Noorse staatsoliebedrijf liet weten alle helikopters van dit type voorlopig aan de grond te houden.