Clicky


Aanhouding na 'verdachte situatie' Schiphol

Aanhouding na 'verdachte situatie' Schiphol
12-04-2016 22:43 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft in de nacht van dinsdag op woensdag bij Schiphol geen gevaarlijke stoffen aangetroffen in de bagage van een verdachte. De afzettingen op de luchthaven worden opgeheven, zei een woordvoerder van de marechaussee.

De man werd dinsdagavond voor Schiphol Plaza opgepakt na een melding van een 'verdachte situatie'. Het gebied werd daarop afgezet met linten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam uit voorzorg ter plaatse om de bagage van de verdachte te controleren. Meerdere zwaarbewapende politiemannen stonden in en rond het gebied.

"Het EOD-onderzoek heeft geen gevaarlijke stoffen opgeleverd'', zei de woordvoerder. "Dat betekent dat de maatregelen allemaal opgeheven worden. Het verkeer kan gewoon weer door.'' Er wordt nog uitgezocht waarom de aangehouden man zich verdacht gedroeg op de luchthaven.

Als gevolg van de afzetting konden bussen de voorkant van de luchthaven niet bereiken. Daarop werd besloten taxi's of bussen tijdelijk te laten vertrekken van een andere plek. "Normaal gaan ze via de aankomstpassage, nu via de vertrekpassage'', zei een woordvoerster van Schiphol. "Die route hebben we even gewijzigd.''

[update woensdag 08:30 uur]

De man die dinsdagavond bij Schiphol Plaza werd aangehouden in verband met een 'verdachte situatie' zit ook woensdag nog vast. Dat liet de marechaussee woensdag weten.

Volgens een woordvoerder is de marechaussee nog druk bezig met het onderzoek naar de verdachte. Hij kan nog niet zeggen wat de directe aanleiding was om de man aan te houden.