Clicky


Captain No Surrender aangehouden

Captain No Surrender aangehouden
12-04-2016 19:22 | Binnenland | auteur ANP

BERGEN OP ZOOM - In een groot drugsonderzoek hebben de politie en douane maandag en zaterdag opnieuw twee mensen aangehouden. Het gaat om een 51-jarige man uit de gemeente Moerdijk. Hij is de leider van een chapter van motorclub No Surrender. De andere aangehouden persoon is een 62-jarige man uit de gemeente Bergen op Zoom.

Eerder werden in de zaak ook al twee mannen aangehouden. De arrestaties volgen na de vondst van 1200 kilo cocaïne in met een straatwaarde van zeker 30 miljoen euro aan boord van een vissersboot die in januari tijdens een zware storm strandde in Cadzand.

In totaal zijn in deze zaak nu elf verdachten aangehouden. Afgelopen zaterdag werd bekend dat een man uit Winschoten en een man uit Oldambt in Barendrecht zijn gearresteerd. Het zijn bemanningsleden van de sleepboot 'Marian V'. Deze vertrok eind december vanuit Paramaribo met bestemming Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de partij cocaïne vanaf de sleepboot is overgeheveld op de vissersboot 'Zeeland'.

Deze vissersboot viel op 15 januari in een zware storm ten prooi aan metershoge golven. De Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij redden de vier opvarenden nadat de bemanning een noodsignaal had uitgezonden. De boot liep daarna in Cadzand op de kust. Politie en douane vonden vervolgens de pakketten met pure cocaïne aan boord. De schipper van het vaartuig werd dezelfde dag al aangehouden.