Clicky


St vd Brink heeft realtime zicht op transporttemperaturen van levensmiddelen in verschillende compartimenten

St vd Brink heeft realtime zicht op transporttemperaturen van levensmiddelen in verschillende compartimenten
07-04-2016 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - St vd Brink uit Ermelo, gespecialiseerd in het vervoeren van koel- en diepvriesproducten naar distributiecentra en supermarkten, heeft een deel van haar koelwagens uitgerust met realtime trailermonitoring van T Comm Telematics. De geconditioneerde trailers zijn voorzien van gescheiden compartimenten, met elk een eigen vervoerstemperatuur. In ieder compartiment wordt apart de temperatuur gemeten met draadloze sensoren, zodat de kwaliteit van alle verschillende levensmiddelen gegarandeerd kan worden.

Kwaliteit is prioriteit

Ongeveer tachtig procent van de vloot van St. van den Brink bestaat uit materieel voor geconditioneerd vervoer, dat wordt ingezet voor belangrijke supermarktketens. Sander Jansen, Wagenparkbeheerder St vd Brink: "Onze klanten stellen de hoogste eisen aan de kwaliteit van het transport. Het monitoren van de temperaturen in onze geconditioneerde trailers heeft daarom hoge prioriteit. Met de oplossing van T Comm Telematics hebben wij 24/7 realtime inzicht in alle temperaturen in de verschillende compartimenten én in alle deuropeningen waardoor wij betrouwbare leveringen kunnen garanderen."

Altijd toegang tot actuele informatie over trailers 

"De oplossing van T Comm Telematics biedt St van den Brink toegevoegde waarde omdat het hele transportproces transparanter is geworden. We hebben nu elk moment van de dag alle actuele informatie van onze trailers tot onze beschikking en kunnen hiermee veel beter inspelen op vragen van onze klanten. Bij onduidelijkheden over temperaturen, zien we direct in een overzichtelijke grafiek wat op dat moment de temperatuur in het desbetreffende compartiment was en of de deur geopend of gesloten was. Direct aan de telefoon kun je twijfel wegnemen en dat werkt heel efficiënt", verduidelijkt directeur Alex van den Brink.

Klanten continu inzicht geven

Sander Jansen: "Een aantal van onze klanten kijkt zelf online mee met de trailers die voor hen rijden. Zij hebben toegang tot de informatie over deze trailers en kunnen zo zelf meekijken met deze transporten. Bij vragen kunnen ze dus zelf alle trailerinformatie inzien en zijn niet afhankelijk van onze planning. Op de web portal van T Comm Telematics kunnen deze klanten bovendien zelf temperatuurrapportages uitdraaien voor hun kwaliteitscontrole." 

Foto's

  • St vd Brink
  • St vd Brink