Clicky


H.Essers neemt West-Vlaams transportbedrijf Verstraete over

H.Essers neemt West-Vlaams transportbedrijf Verstraete over
02-04-2016 10:35 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

MOORSLEDE(B) - Vrijdag 1 april nam H.Essers het West-Vlaamse familiebedrijf Transport Verstraete over. Transport Verstraete is een familiebedrijf met het hoofdkantoor in het West-Vlaamse Moorslede.

De activiteiten van Verstraete situeren zich in een tweetal segmenten. Enerzijds is er het vervoer van bouwmaterialen, anderzijds is er het vervoer van machines en installaties, met hieraan gekoppeld de opslag van wisselstukken voor machines.

H.Essers is via zustervennootschap Geertrans-Hellings al verscheidene jaren actief in de markt van de utility logistiek (nutsvoorzieningen, infrastructuur, bouw -en eventlogistiek)  en kan dankzij deze overname dit strategisch segment  verder ontwikkelen.

Daarnaast is er ook een belangrijke geografische match. Transport Verstraete doet voornamelijk regionaal vervoer in de westelijke provincies en de Noord-Franse markt, waar H.Essers nu vooral actief is in de oostelijke provincies van België, Nederland en Luxemburg.

De overname van Verstraete past dan ook perfect in de strategie van H.Essers om met de juiste mix van transporttypes en een flexibel wagenpark, verschillende regio’s te bedienen en zo verdere specialisatie en duurzame supply chain oplossingen in deze complexe sector aan te bieden.

De familie Verstraete blijft ook na de overname actief in het bedrijf. De 62 overige medewerkers  van Verstraete en de vloot, bestaande uit 56 trekkers en 76 opleggers, worden integraal overgenomen door H.Essers. Verstraete heeft een stabiel klantenbestand van een 300-tal klanten.