Clicky


Nickoot kan hoge kwaliteit van vers en bevroren vlees garanderen door realtime temperatuurregistratie

Nickoot kan hoge kwaliteit van vers en bevroren vlees garanderen door realtime temperatuurregistratie
22-02-2016 10:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Nickoot B.V., gespecialiseerd in de dagelijkse groupage van zowel vers als bevroren vlees en andere voedingsmiddelen van en naar Frankrijk, heeft haar gehele wagenpark voorzien van realtime trailermonitoring van T Comm Telematics. Hiermee heeft Nickoot B.V. realtime inzicht in de transporttemperaturen van alle koel- en diepvriestransporten en zijn van iedere trailer alle deuropeningen inzichtelijk.

Service & kwaliteit van deur tot deur

Nickoot B.V. is een familiebedrijf, gespecialiseerd in de dagelijkse groepage van zowel vers als bevroren vlees en andere voedingsmiddelen van en naar Frankrijk. Het bedrijf heeft tientallen jaren ervaring met het geconditioneerd vervoer van koel- en diepvriesproducten. Sinds 1980 wordt Nickoot B.V. geleid door Henne en Bob Koot. Met een wagenpark van 32 trekkers en trailers wordt niet alleen vlees, maar ook vis, kant- en klaarmaaltijden, zuivel, groenten en fruit vervoerd van Nederland en België naar Frankrijk.

Alle transporten worden uitgevoerd volgens de HACCP-eisen. De trailers zijn voorzien van euro-vleeshangwerk en scheidingswanden, zodat bevroren en verse lading gezamenlijk onder optimale omstandigheden vervoerd kunnen worden. Om alle transportcondities optimaal te bewaken, zijn de trailers uitgerust met realtime trailermonitoring van T Comm Telematics. De draadloze temperatuursensoren in de verschillende compartimenten registreren nauwkeurig het temperatuurverloop in de laadruimtes zodat de kwaliteit van de goederen gewaarborgd blijft.

Altijd inzicht in transporttemperaturen

Henne en Bob Koot staan samen aan het roer van Nickoot B.V. Henne Koot: “Onze koeltrailers zijn voorzien van gescheiden compartimenten, met elk een eigen vervoerstemperatuur. De goederen die wij hierin vervoeren zijn kwetsbaar, temperatuurschommelingen kunnen de kwaliteit van de goederen in het geding brengen en dat is iets wat wij absoluut willen voorkomen. In ieder compartiment meten we daarom met draadloze sensoren de temperatuur. Bovendien monitoren wij van iedere trailer de deuropeningen, omdat een te lang geopende deur de temperatuur in de trailer kan beïnvloeden. Inzicht in de temperaturen en deuropeningen zorgen ervoor dat wij de kwaliteit van onze goederen kunnen garanderen”.