Clicky


Transportbedrijf Steel Express verkocht aan IJmond Transport Groep

Transportbedrijf Steel Express verkocht aan IJmond Transport Groep
10-02-2016 16:10 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

BORN - ArcelorMittal Staalhandel draagt de transporttak Steel Express over aan IJmond Transport Groep uit Beverwijk. ArcelorMittal Staalhandel gaat daarnaast een langdurige samenwerking aan met IJmond Transport Groep voor het transport in heel Nederland. Vanuit een nieuwe vestiging in Born zal IJmond Transport Groep tevens de activiteiten in Limburg verder uitbouwen.

ArcelorMittal Staalhandel heeft uit strategische overwegingen tot afstoot besloten. Een hoge mate van efficiency en een optimale bezettingsgraad is noodzakelijk voor de continuïteit van interne transportactiviteiten. De bedrijfsovergang betreft negen medewerkers, tien vrachtwagens, en 28 opleggers.

Cees de Graaf, directeur ArcelorMittal Staalhandel: ”IJmond Transport Groep is al jarenlang een betrouwbare partner voor de vestigingen in Rotterdam en Deventer. Zij hebben de kennis, middelen, en ervaring in huis om ook een uitstekende partner voor onze andere vestigingen te zijn. Daarom gaan wij een langdurige contractuele samenwerking aan voor het transport van ArcelorMittal Staalhandel in heel Nederland.”

Wim Strijk, directeur IJmond Transport Groep: ”Deze strategische overname sluit aan op onze ambitie om klanten compleet te ontzorgen zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Daarnaast stelt het ons in staat om met één planning alle transportbewegingen efficiënter te plannen en uit te voeren."

ArcelorMittal Staalhandel ArcelorMittal Staalhandel is onderdeel van ArcelorMittal Distribution Solutions, de distributiedivisie van ArcelorMittal. Met circa 287.000 medewerkers in meer dan 60 landen is ArcelorMittal de meest vooraanstaande staalproducent.

IJmond Transport Groep IJmond Transport Groep uit Beverwijk is gespecialiseerd in het transport van staal, internationaal wegtransport, medicijnenvervoer, en het vervoer van grondstoffen en bulkgoederen, IJmond Transport Groep heeft zeven vestigingen en telt ruim 250 medewerkers.