Clicky


Eerste prototype Samsung Safety Truck gepresenteerd aan publiek

Eerste prototype Samsung Safety Truck gepresenteerd aan publiek
04-02-2016 11:09 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ARGENTINIË - Samsung Electronics Argentinië heeft het eerste exemplaar van de Samsung Safety Truck onthuld aan het publiek. Deze vrachtwagen is uitgerust met speciale technologie dat gericht is op het voorkomen van verkeersongevallen tijdens het inhalen.

De speciale vrachtwagen met videoschermen op de achterdeuren is ontwikkelt door Samsung Electronics Argentinië in samenwerking met haar partners Leo Burnett Argentinië, Ingemática, Helvetica SA en Volvo Trucks Argentinië.

Samsung heeft de Safety Truck vanaf het begin ontwikkeld in Argentinië maar trok direct al de wereldwijde aandacht met deze innovatie. In Cannes Lions 2015, 's werelds meest prestigieuze reclame festival, werd de Safety Truck bekroond met een Titanium Lion, samen met drie gouden en nog eens drie zilveren awards. Daarnaast ontving het bedrijf ook twee gouden Clio Awards en drie zilveren Clio Awards.

De Safety Truck werd in 2015 uitgeroepen tot een van de '25 beste uitvindingen van 2015' door Time magazine.

Samsung Safety Truck maakt gebruik van twee ingebouwde camera's vooraan de vrachtwagen en speciaal ontworpen Ingematica transport software platform die het beeld van de weg ontvangt en doorstuurt naar de beeldschermen. Zo zien automobilisten achter de vrachtwagen de situatie op de weg voor de vrachtwagen.

De schermen zijn zo ontworpen dat ze stof- en waterdicht zijn en bestaan uit vier Samsung OH46D beeldschermen. Deze beeldschermen zijn gecertificeerd voor superieure prestaties ongeacht de omgevingscondities(zoals bijvoorbeeld slecht weer of een slechte weg).

De officiële lancering vond plaats op het iconische circuit "Roberto José Mouras" en werd bijgewoond door nationale en internationale media, evenals onderscheiden zakelijke leiders. In de loop van het evenement, konden de aanwezigen genieten van deze nieuwe technologie door middel van product demonstraties en demo drives.

De Samsung Safety Truck zal een jaar lang rondrijden.