Clicky


CARU Containers neemt ECB Group en CCA over

CARU Containers neemt ECB Group en CCA over
14-01-2016 09:42 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De afgelopen maand heeft CARU Containers ECB Group en CCA overgenomen in het kader van de groeistrategie die CARU Containers volgt. Achtergrond van deze groeistrategie is dat de containermarkt een consolidatieslag doormaakt waarbij er enkele grote internationale bedrijven ontstaan. CARU Containers is ervan overtuigd dat zij als Nederlandse speler in staat is om haar positie in deze markt verder uit te bouwen.

‘De financieel gezonde situatie van ons bedrijf maakt dat we het ons kunnen permitteren om overnames te doen. De overnames van ECB Group en CCA zijn wat mij betreft een mooie stap. Het gaat namelijk om twee bedrijven die ik al 30 jaar ken en waarvoor ik veel respect heb’, aldus Rob Tromp, directeur van CARU Containers.

CCA en de ECB Group zijn al ruim 30 jaar actief als handelsorganisatie in nieuwe en gebruikte containers. Beide bedrijven zijn actief op de Nederlandse markt en hebben een gerespecteerde positie opgebouwd in die markt.

Aad Strörmann (directeur van ECB Group) en Maarten van den Berg (directeur van CCA) worden opgenomen in het management van de Nederlandse organisatie. Voorlopig behouden beide bedrijven hun eigen naam en kunnen hun bestaande klanten blijven rekenen op de service die zij gewend zijn.

Door de samenvoeging van de drie sterkste partijen in de Nederlandse markt ontstaat een bedrijf dat tussen de €30 en €40 miljoen omzet heeft op alleen al de Nederlandse markt.