Clicky


Recordpoging tot 's werelds langste colonne vrachtwagens

Recordpoging tot 's werelds langste colonne vrachtwagens
11-01-2016 10:01 | Overig | auteur Redactie [FE]

DIRKSLAND - Om aandacht en erkenning te vragen voor kinderen en jongeren t/m 21 jaar met een onbekende, vaak minder zichtbare ziekte, heeft de stichting Femke foundation bij de organisatie van het Guinness Book of Records een bijzonder initiatief aangemeld namelijk 's werelds langste colonne vrachtwagens.

Het initiatief voor dit wereldrecord is goedgekeurd en officieel geregistreerd onder de naam: 'The largest parade of trucks' bij het Guinness Book of Records.

In samenwerking met, en ondersteuning van stichting ‘Truckers voor Goede Doelen’ en belangenorganisatie TLN/KTO organiseert de Femke foundation dit spectaculaire evenement op zaterdag 10 september 2016.

"Doel is om minimaal 500 vrachtwagens, trekkers/oplegger en/of bakwagens deel te laten nemen", aldus Marius van der Valk, bestuursvoorzitter van de Femke Foundation.

"Naast het doel om door meer bekendheid de doelgroep van kinderen met een onbekend ziektebeeld meer onder de aandacht te brengen, zullen de opbrengsten ten goede komen aan de stichting die hiermee onder andere haar individuele wensvervullingen kan uitbreiden."

"Bijna alle bekende truck merken hebben hun medewerking reeds toegezegd, evenals belangenorganisaties en diverse andere bedrijven. Duidelijk is dat dit een evenement wordt van wereldklasse, gedragen door zo ongeveer de gehele Nederlandse transportsector!", besluit van der Valk.

De locatie waar dit evenement gehouden wordt zal binnenkort bekendgemaakt worden, hierover lopen nog gesprekken. Inschrijven als deelnemer, sponsor of als vrijwilliger is mogelijk vanaf 10 maart. Nadere details hierover worden in een later stsdium bekendgemaakt.