Clicky


Allsetra versterkt haar positie in transport en logistiek met overname MapTrace

Allsetra versterkt haar positie in transport en logistiek met overname MapTrace
07-01-2016 09:49 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - MapTrace is al ruim twaalf jaar een begrip binnen de transportsector in het optimaliseren van workflow processen van de buitendienst. Vanwege de behoefte aan 24/7 support en innovatieve slagkracht is MapTrace met ingang van 1 januari 2016 onderdeel van Allsetra geworden.

Allsetra is gespecialiseerd in het 24/7 op afstand beheren en beveiligen van (werk)materieel- en wagenparken. Wereldwijd, van Australië tot aan Zuid Amerika communiceren zowel OEM als aftermarket tracking & tracing systemen met het intelligente platform van Allsetra waar de data wordt omgezet naar bruikbare management informatie.

"Vandaag besteld morgen in huis", vergt een efficiënte planning van de logistieke dienstverleners. De mobiele oplossingen van MapTrace spelen daarin een cruciale rol waarbij 24/7 support een vereiste is geworden waarin Allsetra kan voorzien", aldus Alexander Lancée, algemeen directeur MapTrace.

Het business intelligence platform van Allsetra beschikt over diverse workflow en fleetmanagement functies en is uniek door op basis van kunstmatige intelligentie afwijkende patronen te signaleren.

"Zo wordt een temperatuurstijging tijdens een koeltransport automatisch doorgezet naar onze AlarmServiceCentrale. Het proactief opvolgen van alarmmeldingen en onze bereikbaarheid buiten de reguliere kantoortijden onderscheid ons in de markt", aldus Michiel Fox van Allsetra.

De strategische marktverbreding van Allsetra door de overname van MapTrace is in lijn met de doelstelling om binnen vijf jaar tot de top 3 aanbieders van mobiele oplossingen voor logistieke dienstverleners te behoren.