Clicky


Politieagent redt leven vrachtwagenchauffeur met diabetes hypo

Politieagent redt leven vrachtwagenchauffeur met diabetes hypo [+video]
17-12-2015 10:41 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MADISON COUNTY (USA) - Een politieagent heeft recentelijk het leven gered van een vrachtwagenchauffeur die tijdens het rijden een diabetes hypo kreeg achter het stuur.

De politie had een 911 oproep gekregen over een roekeloze chauffeur die al slingerend reed. De politie naderde de vrachtwagen en één van de agenten vertelde dat hij vanuit zijn politiewagen probeerde de aandacht van de chauffeur te trekken maar dat hij direct zag dat er meer aan de hand was.

Bijna 20 kilometer lang bleef de politie de vrachtwagen in de gaten houden terwijl er meerdere politie eenheden naar het incident werden opgeroepen.

"Toen ik zag dat het hoofd van de vrachtwagenchauffeur naar beneden ging hangen kon ik nog maar één ding doen en dat is mijn voertuig stoppen en naar de vrachtwagen toe rennen", vertelt de agent aan KTV News.

De agent rende naar de vrachtwagen en opende het portier en wist de vrachtwagen, die ongeveer 30 kilometer per uur reed, te stoppen.

De chauffeur bleek aan diabetes te lijden zonder dat hij dit wist en zijn suikerspiegel was veel te laag. Hem werd direct glucose toegedient en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Volgens de politie verwacht men dat het weer helemaal goed komt met de chaffeur.