Clicky


Indiaas Jet Airways in voorjaar naar Schiphol

Indiaas Jet Airways in voorjaar naar Schiphol
14-12-2015 13:53 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTELVEEN (ANP) - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways komt eind maart naar Schiphol. Het bedrijf gaat in samenwerking met KLM en het Amerikaanse Delta Air Lines dagelijkse retourvluchten aanbieden vanuit Delhi en Mumbai.

Voor KLM betekent de deal een welkome aanvulling op haar nog relatief beperkte aanbod aan vluchten van en naar de belangrijke groeimarkt India. Topman Pieter Elbers sprak maandag dan ook van een "mijlpaal'' voor zijn bedrijf.

Daarnaast zal de Indiase reiziger KLM beter weten te vinden. De vluchten van Jet Airways naar Schiphol bieden straks overstapmogelijkheden op dertig Europese vluchten van KLM en negen vluchten naar Noord-Amerika die de luchtvaartmaatschappij via zijn joint venture met Delta Air Lines aanbiedt.

Ook voor Schiphol is de deal goed nieuws. Het wordt de nieuwe overstapluchthaven van Jet Airways voor passagiers die vanuit India en omliggende landen naar Europa of Noord-Amerika vliegen. Nu ligt dat knooppunt nog in Brussel.

Luchtvaartgroep Air France-KLM werkt al langer samen met Jet Airways, onder meer met gezamenlijke vluchten en via het spaarsysteem voor trouwe klanten Flying Blue. Het Indiase bedrijf is sinds 2013 deels eigendom van de Arabische branchegenoot Etihad Airways, dat eveneens samenwerkt met Air France-KLM.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)