Clicky


Belgische haven- en transportkrant 'De Lloyd' failliet verklaard

Belgische haven- en transportkrant 'De Lloyd' failliet verklaard
17-06-2013 13:40 | Faillissementen | auteur de redactie
ANTWERPEN - De Antwerpse haven- en transportkrant 'De Lloyd' is vrijdagmiddag failliet verklaard. Volgens de directie liggen teruglopende advertentie-inkomsten en hoge kosten ten grondslag aan het faillissement.

Bij de 150 jaar oude krant werkten zestien mensen waarvan negen op de redactie. De directie heeft vrijdagochtend zelf het faillissement aangevraagd. Vrijdagmiddag werd deze al bij de rechtbank uitgesproken.

De groep De Lloyd kwam in 2002 in handen van de Duitse uitgeverij DVV Media Group, gespecialiseerd in transportbladen en waarvan de Nederlandse variant Nieuwsblad Transport ook deel uitmaakt.

In de huidige digitale nieuwsvoorziening bleek er voor de duurdere transportkrant geen ruimte meer. Op het laatst had de krant nog slechts een oplage van 1.200 stuks.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of De Lloyd in een andere vorm wordt verdergezet. Volgens Michel Schuuring, Algemeen Directeur van De Lloyd zit een volledig digitale krant er mogelijk ook niet in omdat "men nog altijd niet bereid is te betalen voor puur digitaal nieuws".

De directie overlegt vandaag, maandag 17 juni, met de curator over de mogelijkheden en de toekomst voor de transportkrant.