Clicky


Dobbe Transport slaat eerste paal van uitbreiding pand

Dobbe Transport slaat eerste paal van uitbreiding pand
10-12-2015 16:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROELOFARENDSVEEN - Op zaterdag 19 december zal in het bijzijn van het voltallige personeel de eerste paal geslagen worden voor de uitbreiding van het pand van Dobbe Transport B.V. op bedrijventerrein Veenderveld in Roelofarendsveen.

Dit zal om 16:00 uur gebeuren door de heren Theo en Louis Dobbe, beide ooms van huidig directeur Piet Dobbe en als gepensioneerden goed voor bijna 100 werkzame jaren bij het familiebedrijf. Ze volgen hiermee hun broers Co en Jan Dobbe op, die 13 jaar geleden de start van de initiële bouw op het Veenderveld inluidden.

Dobbe pakt het groot aan: de overslagloods wordt verdubbeld, het aantal vrachtwagen-aandockpunten wordt van acht naar zeventien uitgebreid en de totale magazijncapaciteit zal met 4.000 palletplaatsen doorgroeien. Met deze uitbreiding zal de gehele goederenstroom efficiënter kunnen worden uitgevoerd. De magazijnindeling zal in compartimenten gebeuren, zodat aan klant specifieke wensen kan worden voldaan, zoals bv medicijnen en geconditioneerde opslag. Bijkomend voordeel is dat door deze uitbreiding meer opslag gecentraliseerd kan worden, zodat er minder tussen verschillende magazijnlocaties hoeft te worden heen- en weer gependeld.

Behalve uitbreiding van de loods en overslag, zal ook vergroting van het hoofdgebouw plaats vinden. Dit heeft onder andere een interne verplaatsing van kantine en warehouseondersteuning tot gevolg. Ook zal het aantal kantoorwerkplekken worden uitgebreid en zal voor verkoop en administratie een kantoortuin worden ingericht.

De hele bouwontwikkeling zal milieubewust plaatsvinden: de isolatie zal optimaal zijn, bij de materiaalkeuze zal energieverbruik en duurzaamheid een hoofdrol spelen en op het dak zullen zonnecellen worden geplaatst voor aanvullende energievoorziening.

De oplevering van het loodsgedeelte staat gepland voor April 2016, de bouw van kantoren zal tot de zomer in beslag nemen.

Foto's

  • J.Roeland
    dobbe