Clicky


Vrachtwagens Broersma Logistiek uitgebrand na grote brand Heerenveen

Vrachtwagens Broersma Logistiek uitgebrand na grote brand Heerenveen [+foto's]
09-06-2013 10:37 | Brand | auteur de redactie
HEERENVEEN - Op een industrieterrein in Heerenveen is zondagochtend een grote brand uitgebroken. De brand ging gepaard met grote zwarte rookwolken. Volgens de politie is er in de nabijheid een tankstation.

De brand is opgeschaald naar een zeer grote brand, GRIP 1. De brand woedt op het terrein van Broersma Logistiek, onderdeel van de Bakker Groep. Zeker vijf vrachtwagens zijn in vlammen opgegaan. De vrachtwagens waren geladen met levensmiddelen die ook in vlammen op zijn gegaan.

Het vuur is overgeslagen naar een naastgelegen terrein van het distributiecentrum van de Lidl. Hier hebben veel koelcontainers vlam gevat.


Vanwege de waterwinning heeft de brandweer groot watertransport ingezet. De brandweer is momenteel volop bezig met het bestrijden van de vuurzee. De brand is inmiddels wel onder controle.


De politie heeft een NL-Alert uitgegeven waarmee gevraagd wordt om ramen en deuren in het centrum van Heerenveen te sluiten. De grote zwarte rookwolken trekken recht over de stad en de snelweg heen.


Doordat er brandende olie het riool instroomt vliegen putdeksels de lucht in. Ook op afstand komt er rook uit de putten.

©Foto's: Kappers Media