Clicky


Elektricien opgepakt wegens manipulatie stroommeters

Elektricien opgepakt wegens manipulatie stroommeters
01-12-2015 09:55 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

LANDGRAAF - Dinsdagochtend is in een woning in Landgraaf een 62-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht stroommeters gemanipuleerd te hebben om illegaal stroom te kunnen aftappen.

De man uit Landgraaf is als elektricien werkzaam in de energiebranche en ‘klust’ daarnaast bij in de hennepwereld, meldt de politie.

Het vermoeden bestaat dat hij op verschillende plaatsen in Limburg de stroommeter zodanig aangepast heeft, dat hennepkwekers illegaal stroom konden aftappen. Dit heeft de Limburgse energieleveranciers waarschijnlijk handenvol geld gekost en is bovendien levensgevaarlijk. Om hoeveel meters het gaat is op dit moment nog niet bekend.

Dankzij binnengekomen informatie kwam het team Ondermijning Limburg de elektricien op het spoor. Een onderzoek werd opgestart en dit leidde tot de aanhouding van de man.

Op het moment dat de Limburgse elektricien werd opgepakt, vond in Hoeven (Brabant) eveneens de aanhouding van een collega-elektricien plaats. Ook hij heeft zich naar alle waarschijnlijkheid schuldig gemaakt aan het bewerken van stroommeters waardoor het mogelijk werd om illegaal stroom af te nemen.

Voor zover nu bekend bestaat er geen relatie tussen beide personen en betreft het hier vooralsnog twee op zichzelf staande onderzoeken. Er is wel afstemming en overleg geweest om beide mannen gelijktijdig te arresteren. Dit heeft alles te maken met de gezamenlijke aanpak van ondermijning in Zuid-Nederland, aldus de politie.