Clicky


Vastgoedfraudeurs in maart weer voor rechter

Vastgoedfraudeurs in maart weer voor rechter
30-11-2015 17:55 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

UTRECHT (ANP) - De rechtszaak tegen de verdachten van de fraude bij Property Finance, de vroegere vastgoedtak van SNS Reaal, wordt eind maart inhoudelijk behandeld. De rechter in Utrecht maakt dan drie weken vrij voor het proces.

Acht verdachten stonden maandag voor het eerst voor de rechter. Het ging om een zogeheten regiezitting waarin het verdere verloop van de zaak werd besproken.

Dinsdag volgt nog zo'n zitting, speciaal voor hoofdverdachte Buck G. die maandag niet aanwezig kon zijn. G. riskeert samen met de andere hoofdverdachte Pieter G. een gevangenisstraf van tien jaar. De andere zeven verdachten kunnen maximaal acht jaar cel krijgen. Ze hebben zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) onder meer schuldig gemaakt aan oplichting, omkoping en witwassen.

De fraudezaak bij Property Finance kwam in november 2012 naar buiten. Het ging toen al een tijd erg slecht met de vastgoedtak van SNS. Buck G. was de interim-bestuurder die juist was aangesteld om te saneren bij het onderdeel. Bank en verzekeraar SNS Reaal werd begin 2013 genationaliseerd als gevolg van de aanhoudende vastgoedverliezen. Property Finance is inmiddels afgesplitst onder de naam Propertize en staat in de verkoop.