Clicky


Fluisterstil autotransport met DAF XF 440 FT Super Space Cab

Fluisterstil autotransport met DAF XF 440 FT Super Space Cab
30-11-2015 09:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HOOGEVEEN - De Lange Autotransport vindt zijn oorsprong in het vroegere Autobedrijf De Lange in Beilen. De toenmalige eigenaar en oprichter Luuk de Lange had een onafhankelijk autobedrijf waarin reparatie en onderhoud gepleegd werd aan personen- en lichte bedrijfswagens, maar ook een aanzienlijk aantal rijdende winkels.

Erwin, de zoon van Luuk, is ook lange tijd werkzaam geweest in het ouderlijke bedrijf totdat hij in 2001 de zaak overnam. Naast de garagewerkzaamheden ging Erwin zich ook richten op het transport van auto’s. Eerst gewoon met een zogenaamde één lader, waarna hij in dat zelfde jaar zijn eerste DAF vrachtwagen combinatie kocht. Deze bestond uit een vijf lader met een 2-assige aanhangwagen. Het autobedrijf verdween naar de achtergrond  en ging hij zich meer en meer richten op het autotransport.

Dit bestond voornamelijk uit het vervoer van auto’s van leasemaatschappijen naar handelaren. Zo nu en dan vervoerde hij ook wel eens wat klassieke en kostbare auto’s voor kennissen naar bijvoorbeeld tentoonstellingen of andere evenementen. De passie van Erwin voor klassieke auto’s en de vertrouwensband, waar hij zeer veel waarde aan hecht, die hij met de mensen opbouwde maakte dat de kring van mensen die hiervoor een beroep op hem deden alsmaar groter werd.

Maar ook de vraag om het vervoer gesloten te doen in plaats van op een open auto nam toe. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de aanschaf van een trekker oplegger combinatie. Hierin kunnen vijf à zes auto's vervoerd worden.

De oplegger van Racetrailer.com is voorzien van verstelbare rijbanen en een vier tons laadlift zodat ook de meest grote en lage auto’s geladen kunnen worden. Voor de oplegger staat een DAF XF 440 FT Super Space Cab trekker met de zuinige MX 11 motor. Hieraan gekoppeld de AS tronic versnellingsbak. Daar het vervoer door geheel Europa plaats vindt, was de keus voor de Super Space Cab cabine niet zo moeilijk. Deze cabine heeft grote opbergmogelijkheden en wordt nog steeds gewaardeerd op zijn slaapcomfort en geldt nog steeds als leidend in de markt.

De auto is verder voorzien van onder andere een silent pakket waarmee, indien gewenst, het geluidsniveau tot een 72 dBa kan worden gereduceerd. De LED koplampen dragen daarnaast, door de ongekende lichtopbrengst, bij aan veiligheid voor zowel bestuurder als mede weggebruikers. De komende jaren zal deze combinatie, mede door zijn bijzondere belettering, een opvallende verschijning zijn op de Europese wegen. De DAF XF 440 FT Super Space Cab werd geleverd door DAF Trucks dealer Sent Waninge.