Clicky


Oostenrijkse politie rolt Litouwse bende vrachtwagendieven op

Oostenrijkse politie rolt Litouwse bende vrachtwagendieven op [+foto's]
27-11-2015 13:46 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

NIEDERÖSTERREICH - De Oostenrijkse politie heeft tijdens een reeks van verkeerscontroles een Litouwse criminele bende opgerold die verdacht wordt van de diefstal van vrachtwagens en opleggers. Dat meldt de politie vrijdag.

Sinds mei 2015 zouden zij acht diefstallen gepleegd hebben vanaf parkeerplaatsen in Nieder-Österreich met een totaal schadebedrag van 450.000 euro.

Op 31 mei werd een trekker-oplegger combinatie gestopt in Wolkersdorf. De 24-jarige Litouwse chauffeur had een valse bestuurderskaart en geen geldig vrachtwagenrijbewijs. Tijdens de afwikkeling van de controle bleek dat de vrachtwagen waarin hij reed gestolen was in Kottingbrunn. Het voertuig is direct in beslag genomen. Tijdens zijn verhoor bij de openbaar aanklager bekende hij de diefstal en heeft een gevangenisstraf gekregen.

In de nacht van 14 juni 2015 werd een andere vrachtwagen gestolen uit Maria Lanzendorf. verdachte in deze was een 31-jarige Litouwer. Tegen hem werd een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. De 31-jarige Litouwer werd in september 2015 gearresteerd en eind oktober uitgeleverd aan Duitsland waar hij in hechtenis werd genomen.

In de loop van het onderzoek werden nog twee verdachte Litouwers opgepakt van 25 en 58 jaar oud. Ook deze verdachten zitten inmiddels vast.