Clicky


Burgemeester Calais roept om hulp leger

Burgemeester Calais roept om hulp leger
26-11-2015 13:42 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS(F) - Natacha Bouchart, burgemeester van de Franse havenstad Calais heeft donderdagmiddag opgeroepen tot de inzet van het leger in Calais. Woensdag escaleerde het wederom in Calais nadat zo'n 800 vluchtelingen zowel de vrachtwagenchauffeurs als politie aangevallen. Hierbij vielen zes gewonden.

Bouchart is de problemen met vluchtelingen in haar stad ook meer dan zat en heeft al meerdere keren bij de regering opgeroepen tot actie.

"Ik ben uiterst bezorgd over de veiligheidssituatie in een deel van Calais. De openbare orde wordt ondermijnd. In mijn ogen is dit een precaire veiligheidssituatie die onaanvaardbaar is", aldus mevrouw Bouchart.

"Nu ook de politie gisteravond in ernstige problemen werd gebracht herhaal ik mijn oproep voor de ineterventie van het leger. Militaire inzet kan de nationale politie ondersteunen en alle oproerkraaiers direct oppakken. Wij moeten zorgen dat we de controle over dit uitgestrekte gebied herwinnen. Zo'n zone van geweld is nog minder aanvaardbaar gezien de huidige dreiging in ons land."