Clicky


Chauffeurs in opstand bij Roemeense vestiging TB Europe, Q-Doz

Chauffeurs in opstand bij Roemeense vestiging TB Europe, Q-Doz
25-11-2015 16:02 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

SIBIU - Bij de Roemeense vestiging van het dinsdag failliet verklaarde TB Europe BV hebben een 30-tal vrachtwagenchauffeurs maandag spontaan actie gevoerd. Dat melden plaatselijke media.

De chauffeurs kwamen in opstand bij Q-Doz omdat zij over de hele maand oktober nog geen salaris hebben ontvangen van het transportbedrijf. Volgens een voormalig werknemer van TB Europe is de zoon van de directeur "korte tijd gegijzeld geweest door de boze chauffeurs".

Ambtenaren van het Roemeense ITM en de politie van Sibiu moesten er aan te pas komen.

Het was maandag onmogelijk om in contact te komen met de bedrijfsleiding van Q-Doz/TB Europe omdat zij in vergadering waren met inspecteurs van het ITG Sibiu (Economische politie).

Een teamleider van ITG meldde later: "Wij hebben een eerste controle uitgevoerd en hebben het bedrijf gewaarschuwd dat ze binnen een week het geld moeten overmaken anders zullen er sancties volgen."

Volgens Roemeense media lijkt het erop dat Q-Doz met ongeveer 150 medewerkers, net als het Nederlandse TB Europe, in de financiële problemen zit.

Ook chauffeurs die werkzaam zijn geweest bij de Nederlandse tak van TB Europe meldden dat er problemen zijn bij de Roemeense vestiging. Zij melden zelfs dat het bedrijf binnen afzienbare tijd net als de Nederlandse vestiging failliet zal gaan.

"Vorige week moesten we allemaal terugkomen en de trailers moesten worden ingeleverd. Alle chartes werden eruit gegooid en de Roemeense chauffeurs werden met bussen terug gebracht", aldus één van de chauffeurs.