Clicky


Fraudeurs babymelkpoeder langer vast

Fraudeurs babymelkpoeder langer vast
25-11-2015 11:30 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - De drie mannen die zijn opgepakt op verdenking van etikettenfraude bij blikken babymelkpoeder blijven nog zeker een maand vastzitten. Een vierde verdachte is maandag aangehouden, maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag bekend.

De mannen uit Zuid-Holland plakten vervalste etiketten op blikken 'gewone' babymelkpoeder. Daardoor leek het alsof de voeding geschikt was voor baby's met een koemelkallergie, terwijl dat niet zo was. De blikken verkochten zij onder meer aan handelaren die de voeding naar China exporteren. Twee weken geleden werden ze gearresteerd.

Als kinderen met een koemelkallergie deze melk drinken, kunnen ze een ernstige allergische reactie krijgen. Nutricia waarschuwde in juni dat etiketten op blikken van dieetvoeding voor baby's met koemelkallergie, Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2, mogelijk waren vervalst.

De NVWA sluit niet uit dat ook Nederlandse particulieren de betreffende blikken hebben gekocht. Toch kwamen er geen meldingen binnen bij de autoriteit over kinderen die ziek zijn geworden van de voeding. Nutricia zei in juni dat er in Nederland een beperkte hoeveelheid van de blikken in omloop was.