Clicky


Koninklijke BLN-Schuttevaer verhuist volgend jaar naar Zwijndrecht

Koninklijke BLN-Schuttevaer verhuist volgend jaar naar Zwijndrecht
25-11-2015 10:39 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Koninklijke BLN-Schuttevaer verhuist begin volgend jaar naar Zwijndrecht. Directe aanleiding is het aflopen van het huurcontract van het pand aan het Vasteland te Rotterdam. Verschillende nieuwe huisvestingsopties zijn bekeken en uiteindelijk is de keus op de Scheepmakerij 320 in Zwijndrecht gevallen. Met de beslissing om zich in een ‘thuishaven van de binnenvaart’ te vestigen zet Koninklijke BLN-Schuttevaer bewust een stap in de richting van haar achterban.

Nieuw elan

Hoewel de verhuizing is ingegeven door het aflopen van het huidige huurcontract, loopt de ontwikkeling  parallel aan de organisatieontwikkeling van Koninklijke BLN-Schuttevaer. “Met de officiële toetreding van Koninklijke Schuttevaer tot BLN hebben we onze slagkracht weten te vergroten”, aldus directeur Hester Duursema.

“Daarmee is wat ons betreft de start- en opbouwfase definitief voorbij. In de volgende fase zetten we ons maximaal in voor een duurzaam toekomstperspectief voor de binnenvaart. Daarbinnen stimuleren we onze leden om uit te gaan van hun eigen kracht.  Dit doen we op alle mogelijke manieren, onder andere door de presentatie van een nieuwe campagne tijdens ons congres ‘Uiteraard; Binnenvaart’ op 27 november, maar ook de verhuizing naar een nieuwe locatie past goed in dit plaatje. Met deze stap gaat Koninklijke BLN-Schuttevaer zelf ook uit van haar eigen kracht."

Draagvlak

De brancheorganisatie heeft de besturen van al haar ledengroepen naar hun mening gevraagd alvorens een definitieve keus inzake huisvesting te maken.  “We vonden het belangrijk een beslissing te nemen waar draagvlak voor is bij onze achterban", legt Duursema uit.

De terugkoppeling uit de ledengroepen was unaniem; Zwijndrecht is een goede thuisbasis voor Koninklijke BLN-Schuttevaer. Duursema: “Het feit dat we in Zwijndrecht letterlijk dichterbij onze achterban werken was een belangrijke pro. Maar daarnaast is Zwijndrecht financieel ook een veel interessantere optie dan vergelijkbare objecten die we in Rotterdam hebben bekeken. Bovendien gaan we er enorm op vooruit qua ruimte, dus we kunnen ook meer meetings in huis organiseren. Ook dit is vanuit financieel en organisatorisch oogpunt een grote winst ten opzichte van de huidige situatie. Daarom kiezen wij als kostenbewuste club ván en vóór onze leden en dan met name de varende binnenvaart voor de Scheepmakerij 320 te Zwijndrecht!”

De precieze verhuisdatum staat nog niet vast. Momenteel wordt gekeken welke bouwkundige aanpassingen gedaan moeten worden om de werkplekken gebruiksklaar te maken.