Clicky


DKV maakt eenvoudig afrekenen van Russische tol mogelijk

DKV maakt eenvoudig afrekenen van Russische tol mogelijk
25-11-2015 09:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NOORDWIJKERHOUT - Sinds 15 november 2015 is op snelwegen in de hele Russische Federatie een kilometerheffing van kracht voor trucks vanaf 12 ton maximum toegestaan gewicht. Het wegennet omvat in totaal 50.774 km en het toltarief is 1,53 roebel (RUB; ca. 2 eurocent) per kilometer. DKV Euro Service is de eerste West-Europese service provider die het afrekenen van de Russische kilometerheffing op vrachtverkeer in zijn productpakket heeft opgenomen.

In het geval van niet-Russische voertuigen moet de kilometerheffing in eerste instantie worden afgerekend door ter plekke een tolticket te kopen voor het af te leggen traject. Toltickets zijn verkrijgbaar in de betreffende customer centers bij self service terminals. Ook is het mogelijk om via de mobiele app of website van de tolexploitant een aanvraag te doen en vervolgens af te rekenen met de DKV CARD. Het is niet nodig om eerst online bij de tolexploitant te registreren.

Hoewel satellietgestuurde on board units voor eenvoudig afrekenen van tol momenteel nog exclusief aan Russische vervoerders worden verstrekt, is het de bedoeling dat deze boxen in een later stadium ook voor niet-Russische transportbedrijven beschikbaar komen. Voor gebruik van de box moet dan wel eerst online bij de tolexploitant worden geregistreerd.