Clicky


Twee doden bij meerdere vrachtwagenongevallen op Duitse A9

Twee doden bij meerdere vrachtwagenongevallen op Duitse A9 [+foto's]
24-11-2015 20:04 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

WEISSENFELS(D) - Tenminste twee doden en een ernstig gewonde bij meerdere vrachtwagenongevallen op de Duitse A9 dinsdag. De snelweg moest meerdere keren volledig worden afgesloten in zuidelijke richting.

Rond 13:00 uur ging het mis tussen de knooppunten Bad Dürrenberg en Rippachtal waar een ernstig ongeval gebeurde.

Twee vrachtwagens belandden in de vangrail na een aanrijding. Een volgende vrachtwagen schatte de situatie te laat in en botste bovenop een van de vrachtwagens. Zin cabine werd daarbij volledig verwoest. Tijdens het reddingswerk ontdekte de brandweer twee levenloze lichamen. Alle hulp kwam dus te laat.

Al in de vroege ochtend rond 09:00 uur was het op bijna dezelfde plek ook al mis gegaan toen een vrachtwagenchauffeur een fie over het hoofd zag. Hij reed bovenop een andere vrachtwagen die vervolgens door de klap weer tegen de vrachtwagen voor hem klapte. Eén van de bestuurders zat bekneld in zijn cabine en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is met een traumaheli naar een ziekenhuis in leipzig overgebracht.

Een paar minuten later crashte opnieuw twee vrachtwagens toen een vrachtwagenchauffeur moest afremmen voor de file vanwege het eerdere ongeval. Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur zag dit echter te laat en probeerde nog snel naar rechts uit te wijken maar dit mocht niet meer baten een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte echter niemand gewond wel vormde zich opnieuw een file.

Voor foto's klikt u hier!