Clicky


Twee Renault Trucks of the Year voor Brandstoffen Dejap

Twee Renault Trucks of the Year voor Brandstoffen Dejap
24-11-2015 10:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

KRUISHOUTEM(B) - Brandstoffen Dejap uit het Belgische Kruishoutem heeft twee Renault Trucks T 520 High Sleeper Cab in gebruik genomen. De Trucks of the Year 2015 werden geleverd door Garage Ampe. “Een goede klant, vriend en buurman”, zegt eigenaar Piet De Jans.

In 1995 richtte Piet De Jans samen met zijn echtgenote Brandstoffen Dejap op en bouwde hij zijn eigen tankstation. Een paar maanden later investeerde hij in een nieuwe vrachtwagen van 20.000 liter om zijn bevoorradingen te verzekeren. Daarna volgde een tweede vrachtwagen en een eerste chauffeur. Twintig jaar later heeft Brandstoffen Dejap vier chauffeurs aan het werk en nog eens twee medewerkers en levert het bedrijf stookolie, olie, vetten en AdBlue aan particulieren en bedrijven. De bvba heeft ook tankstations in Machelen-Zulte, Nazareth en Kruishoutem.

Een goede vriend

Brandstoffen Dejap is een trouwe klant van Renault Trucks. “Mijn vader rijdt al 30 jaar met Renault Trucks”, zegt Piet De Jans. “Voor ons is Garage Ampe niet enkel een goede vriend maar ook een goede buur want de dealer bevindt zich op nauwelijks twee kilometer van bij ons. Garage Ampe doet het volledige onderhoud van onze vloot en daar zijn we heel tevreden over.”

Zuiniger en meer vermogen

Piet De Jans vernieuwt zijn vloot om de vijf jaar als de wagens ongeveer 750.000 km op de teller hebben staan. Hij is heel erg te spreken over de nieuwe Renault Trucks T 550. "We hebben hier ook nog twee Premiums 440 met de 11-liter motor maar omdat we toch ook geregeld in Wallonië rijden was meer vermogen geen luxe. Vandaar de keuze voor de 13-liter motor met een vermogen van 520 pk. De Renault Trucks T 520 zijn ondanks dat hogere vermogen nog zuiniger dan hun voorgangers."

"We kozen de High Sleeper Cab met volledig vlakke vloer voor het comfort, ook al overnachten onze chauffeurs niet in hun wagen. Maar als ze moeten rusten is die ruime cabine een aangename plek."

Als eigenaar zit Piet De Jans niet dagelijks achter het stuur maar op zaterdag en zondag en ook tijdens de vakanties rijdt hij nog geregeld. "Dan merk ik het grote comfort van deze Truck of the Year."

Full option

De Renault Trucks T 520 van Brandstoffen Dejap zijn voertuigen met full option. Ze hebben onder meer een lichtbar met xenon lichten, geventileerde leren zetels, een grote koelkast en adaptieve cruisecontrol zodat het voertuig automatisch een veilige afstand houdt tegenover zijn voorligger. Die cruisecontrol is gekoppeld aan de Forward Collision Warning die de chauffeur waarschuwt als er een risico bestaat dat hij op zijn voorganger zou botsen.

Voor een zo laag mogelijk leeggewicht zijn de trekkers uitgerust met aluminium velgen en tanks en eveneens om het gewicht te drukken koos Dejap voor een oliekoeler in plaats van een PTO, een winst van 150 kilo.