Clicky


Natudis logistiek partner van BTC

Natudis logistiek partner van BTC
20-11-2015 16:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HARDERWIJK - Natudis en Bio+ Trading Company, kortweg BTC, slaan de handen ineen. Vanaf 1 januari 2016 treedt Natudis op als logistiek dienstverlener voor BTC. Steven van Wijk, directeur van Natudis, en Ruben Bringsken, directeur van BTC, bezegelden vandaag formeel de samenwerking met het ondertekenen van het contract.

BTC groeit en de huidige logistieke omgeving voldoet niet meer om de ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren waar te kunnen maken. Daarom is BTC op zoek gegaan naar een partij die haar logistieke dienstverlening op een professionele wijze kan invullen. In Natudis vond BTC de ideale partner. Het warehouse van Natudis is uitermate geschikt om een volwaardige Logistic Service Provider (LSP)-functionaliteit te bieden aan BTC. Op zoek naar meer synergie BTC kan bij Natudis rekenen op de professionele invulling van haar logistieke dienstverlening. En ze kan profiteren van de jarenlange ervaring van Natudis en het fijnmazig distributienetwerk in de hele Benelux.

Beide partijen kijken uit naar de samenwerking.

"In Natudis heeft BTC een professionele partner gevonden met veel kennis en expertise. We verwachten dat we met deze stap onze klanten in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn", aldus Bringsken. "Voor Natudis is de samenwerking een stap op weg in het optimaal benutten van onze logistieke mogelijkheden", vult Van Wijk aan.

"We willen onze logistieke diensten uitbreiden en ons warehouse optimaal inzetten. Daar geven we nu concreet invulling aan. De samenwerking met BTC past in onze strategie om de keten efficiënter te organiseren. Bovendien gaan we samen met BTC kijken naar mogelijkheden voor nog meer synergie."

Vanaf januari 2016 ligt de voorraad van BTC in het warehouse van Natudis. Om het hele proces van aflevering, inslag, opslag en distributie op een effectieve en eigentijdse manier te laten verlopen, koppelen BTC en Natudis hun systemen. Alle data-uitwisseling gebeurt straks digitaal. "Een goed voorbeeld van (innovatieve) samenwerking", besluit Van Wijk.