Clicky


Unieke GINAF geleverd aan Lauber Forstunternehmungen in Zwitserland

Unieke GINAF geleverd aan Lauber Forstunternehmungen in Zwitserland
20-11-2015 14:14 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

GINAF Service Ederveen B.V. heeft samen met het Duitse bedrijf Pavic, leverancier van complete bosbouwvrachtwagens, een GINAF X6 3232-CS geleverd aan de firma Lauber Forstunternehmung uit Frutigen in Zwitserland. De GINAF 6×4 zal hoog in de Zwitserse bergen worden ingezet voor het transport van gerooide bomen naar een lager gelegen verzamelplaats van waar de normale houtvrachtwagens het verdere transport verzorgen.

De firma Lauber Forstunternehmung is gespecialiseerd in het (rooien) kappen van bomen in de Zwitserse Alpen. Ze hebben de beschikking over een zeer divers en bijzonder machine- en wagenpark waarmee ze in staat zijn om ook op slecht bereikbare plaatsen toch bomen te (rooien) kappen en deze te vervoeren naar lager gelegen verzamelplaatsen. De geleverde GINAF X6 3232-CS is een perfecte aanvulling op het bestaande wagenpark.

Eind 2014 werd door de firma Pavic contact gezocht met GINAF Service Ederveen. Van hier uit zijn de gespreken gestart voor deze unieke GINAF. De klant zocht een voertuig dat aan de volgende  specifieke eisen moest voldoen: veel tractie, grote wendbaarheid, hoog laadvermogen en grote technische reserves. Deze eisen zijn voor GINAF geen probleem en is gewoon binnen de standaard opties uitvoerbaar.

Uiteindelijk had de klant nog één speciale wens ten aanzien van de achteras besturing. Het verzoek was om de achteras besturing onafhankelijk van de vooras te kunnen bedienen voor een nog betere wendbaarheid op de smalle bospaden. GINAF was in staat om deze speciale wens in te vullen, waardoor de achteras bij lage snelheden handmatig bestuurd kan worden en zelfs tegengesteld aan de vooras kan sturen zodat het voertuig extreem wendbaar is. Dit alles heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Lauber Forstunternehmung voor een nieuwe GINAF X6 3232-CS  gekozen heeft.

Het voertuig is compleet geleverd door de Duitse firma Pavic in Zwitserland bij de klant geleverd. De  opbouw van de GINAF is verzorgd door Menke Janzen Fahrzeugbau. De geleverde opbouw voorzien van een Palfinger houtkraan is geheel naar wens van de klant gemaakt.