Clicky


DFDS verhoogt wederom capaciteit naar Groot-Brittannië

DFDS verhoogt wederom capaciteit naar Groot-Brittannië
20-11-2015 10:35 | Transport | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vanaf eind november, verhoogt DFDS wederom de scheepscapaciteit op haar twee vrachtroutes van Rotterdam naar het Verenigd Koninkrijk. De reden is de aanhoudende groei in vrachtverkeer naar de Engelse markt waarvoor DFDS in juni al extra afvaarten introduceerde.

Groter schip voor de Felixstowe route

Op de route Rotterdam - Felixstowe wordt de ANGLIA SEAWAYS vervangen door de BRITANNIA SEAWAYS. Hierdoor kunnen er op wekelijkse basis 300 trailers extra verscheept worden. Dit is vanuit beide richtingen. De verandering gaat in op 24 november en de schepen op deze route zijn vanaf dan: SUECIA SEAWAYS, SELANDIA SEAWAYS en BRITANNIA SEAWAYS. Tussen Rotterdam en Felixstowe zijn er dagelijkse afvaarten, met zes afvaarten per dag op dinsdag tot vrijdag. “Deze hoge doorloopsnelheid is onmisbaar voor onze klanten die continue handel drijven tussen de twee landen,” aldus Mikael Mortensen, Route Director.

Extra schip voor de Immingham route

De vrachtroute van Rotterdam naar Immingham wordt nu uitgevoerd door twee schepen. Vanaf 30 november, gaan hier drie schepen varen. Dit zijn CORONA SEAWAYS, FIONIA SEAWAYS en ANGLIA SEAWAYS. Als gevolg hiervan stijgt het aantal afvaarten per week naar negen.

“De extra afvaarten gaan plaatsvinden op die momenten waarop dit het hardst nodig is. Dan moet u denken aan de drukke doordeweekse dagen, aan zeer vroeger aankomsttijden en aan afvaarten in het weekend”, zegt Mikael Mortensen.

De wisseling van schepen is onderdeel van een grotere scheepswissel bij DFDS. De groei in vrachtvolume is te zien in het hele DFDS scheepsnetwerk: van de Noordzee, het Kanaal tot de Baltische Zee. In totaal zullen tien schepen van route veranderen. Dit vindt plaats tussen 30 november en 2 december.