Clicky


Vliegtuigen Air France uitgeweken na bommelding

Vliegtuigen Air France uitgeweken na bommelding
18-11-2015 08:19 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Twee vliegtuigen van Air France die vanuit de Verenigde Staten onderweg waren naar Parijs hebben dinsdag (lokale tijd) een noodlanding moeten maken na telefonische bommeldingen. Daarover berichten Amerikaanse media.

De toestellen die kort na elkaar vanuit Los Angeles en Washington opstegen, moesten respectievelijk uitwijken naar Salt Lake City en Halifax (Canada). De vliegtuigen, kwamen veilig aan de grond. Passagiers en bemanning zijn vervolgens van boord gegaan. De Airbus A380, die vertrok vanuit Los Angeles, had 497 mensen aan boord. De Boeing 777 steeg vanaf Washington op met in totaal 262 reizigers en bemanningsleden. De toestellen worden geïnspecteerd. Tevens worden de passagiers en hun bagage onderzocht.

Volgens Air France waren er bij de luchtvaartmaatschappij telefonisch anonieme dreigementen binnengekomen. Het onderzoek naar degene die de telefoontjes heeft gepleegd is nog in volle gang.

De FAA, het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, heeft bevestigd dat de vliegtuigen vanwege,,veiligheidsproblemen" zijn uitgeweken.

De incidenten hebben voor zover bekend niet voor vertragingen of uitval van vluchten gezorgd. Op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs vertrekken en landen vliegtuigen weer volgens schema.