Clicky


Stormvloedkering Ramspol dicht vanwege storm

Stormvloedkering Ramspol dicht vanwege storm
18-11-2015 00:19 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT (ANP) - De stormvloedkering Ramspol bij Kampen gaat woensdagochtend dicht. Rijkswaterstaat heeft dat dinsdagavond besloten vanwege de storm. Het achterland wordt op deze manier beschermd tegen het hoogwater uit het IJsselmeer. Het scheepvaartverkeer is hierdoor tijdelijk gestremd.

Het stormachtige weer met zeer zware windstoten en neerslag waar Nederland dinsdagavond- en nacht mee te maken heeft, zorgt voor opstuwing van water en daarmee verhoogde waterstanden rond het IJsselmeer.

Om 05.00 uur sluit Rijkswaterstaat de opblaasbare kering. De kering zal na korte tijd weer neergelaten worden om het water uit de rivieren weer baan te geven. Dit zal naar verwachting tot na de piek van de storm rond 06.40 uur plaatsvinden. Daarna kan het water uit de rivieren weer richting IJsselmeer stromen.

Ramsdiep

Het Ramsdiep (tussen het Ketelmeer en het Zwarte Meer) wordt rond 03.30 uur gestremd voor het scheepvaartverkeer in verband met de sluiting. Ook op andere plekken in het land kan de storm zorgen voor hinder. De scheepvaart moet rekening houden met stremmingen van onder meer sluizen en bruggen vanwege de harde wind.

De wind zorgt ook voor een verhoging van de waterstanden langs de kust. Naar verwachting leveren deze verhogingen geen problemen op, aldus Rijkswaterstaat.